ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ПУСТОРЕЧАНА

Клуб Пусторечана у Нишу

почетна насеља наши људи писма
о нама привреда ствараоци слике
Пуста Река догађаји млади контакт
Писма и записи Пусторечана

Драги Пусторечани, пишите нам, Ваши прилози, вести, запажања, предлози и остало ће допринети да наш сајт буде бољи и лепши.

 

 

 

 

 

18.02.2013,  вест из Бојника

Јуче су представници Клуба Пусторечана у Нишу, у присуству председника општине Бојник, поклонили породици Зорана Станковића, која има деветоро деце, из Доњег Коњувца, вредне поклоне.
Клуб Пусторечана у Нишу жели да има много више оваквих породица, са више деце, и, као што смо се уверили и овом приликом, наше највеће богатство су наша деца, а то је и једини спас, не само ове наше Пусте Реке, већ и ове наше Србије. Клуб Пусторечана је донео одлуку да и убудуће помаже породице са више деце из нашег Завичаја.

Стојан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.02.2013,  вест из Бојника

Јуче је био 17 фебруар, дан сећања на трагичан догађај из другог светског рата, 17 фебруар 1942 године, када је бугарска војска, после једне изгубљене борбе против партизана у Бојнику, у знак одмазде стрељала више од петстотине бојничана. Тај трагичан догађај је био злочин сличан злочинима који су учинили немачки војници у западној Србији крајем 1941 године, а нама остаје да се сећамо свих тренутака страдања нашег народа и не заборавимо ко су били туђински злочинци и окупатори наше земље.
Комеморацији су присуствовали многобројни Бојничани, представници државних органа и других удружења, а такође и представници Клуба Пусторечана у Нишу.

Стојан