ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ПУСТОРЕЧАНА

Клуб Пусторечана у Нишу

почетна

насеља

наши људи

писма

о нама

привреда

ствараоци

слике

Пуста Река

догађаји

млади

контакт

 

Пусторечани у Нишу

 

Списак неких Пусторечана са основним подацима можете видети на ОВОМ СПИСКУ, а уколико желите да и Ваши подаци буду објављени, или необјављени, пошељите нам их.

Ако желите да објавите детаљније податке о себи, као на овој страници, пошаљите нам слику са кратком биографијом.

мр Стојан Станојевић, дипл. инж. електронике и магистар наука, живи у Нишу, ул. Бранка Крсмановића бр. 8/61. Рођен је у Вујанову, 1954 године, од оца Радивоја из Вујанова и мајке Босиљке (дев. Смиљковић) из Турјана. Супруга је Милка, а синови Раде (1980) и Драган (1982). Радио је у Еи, а сада је власник Радње "ЕЛЕКТРОМЕДИНГ". Члан је Клуба и Удружења пусторечана од оснивања и био је председник Клуба Пусторечана у Нишу. Написао је књигу (мисаони роман) "Александар и друге српске речи". е-маил stojan.stanojevic@gmail.com .

 

 

 

 

 

Др Милорад Златановић, ред. проф. Грађевинског факултета у Нишу.

Рођен је 1952 год. у Српском Милетућу, а родитељи су из Речице, Пуста Река. Завршио је Грађевински факултет у Нишу, где је магистрирао и докторирао. Сада је професор на истом факултету за предмете: Организација и технологија грађења, Основи саобраћајница и Шумска транспортна средства, а од 2004 године је и шеф Катедре за саобраћајнице.

Ожењен је супругом Јасмином и имају ћерке Ирену и Марину. За више види "линк"

Адреса: mzlatan@junis.ni.ac.yumilorad@gaf.ni.ac.yu

 

           

 

Гојко Митровић, дипл. економиста, рођен у Горњем Бријању 1956. године, од оца Драгољуба и мајке Цвете из Горњег Бријања. Ожењен је Ружицом и имају двоје деце: Марију (1986) и Марјана (1988). Од 1980. године запослен је у државној управи, најпре у општини Житорађа, а потом се враћа у родни крај, у Општину Бојник, на радно место директора Оптинске управе друштвених прихода СО Бојник, где остаје до 1992. године када прелази у Ниш, у Републичку управу јавних прихода на радном месту за управно-надзорне послове. Од 2002 до 2005 г. био је директор Филијале Пореске управе Србије у Нишу. Иначе, један је од оснивача Клуба Пусторечана и пријатеља Пусте Реке у Нишу. Први је председник Клуба у два мандата, у периоду од 1998. до 2006. године. Као заљубљеник у свој завичај, сваког викенда одлази у своје родно село Горње Бријање, где са својом породицом и породицом брата Радосава обрађује воћњак, са више од 1000 стабала вишања.

Адреса:  Ниш, ул. Владислава Рибникара 39, Телефон: 018/ 263-857, е-mail: gojko_mitrovic@yahoo.com

 

 

Светлана Ивковић, дипл. инж. електронике, живи у Нишу, бул. Немањића бр. 72/18. Рођена је 1952 г. у Љубљани од оца Ранђела из Горњег Коњувца и мајке Злате из Доњег Коњувца. Ради у Електронској индустрији у Нишу. Члан је Клуба Пусторечана и сада је секретар Клуба. е-адреса: sviv@medianis.net

 

 

 

 

 

мр Јован Ђошић, дипломирани економиста, рођен је 1944 године у Сувом Пољу. Завршио је Економски факултет у Нишу, где је и магистрирао. Био је дуго година генерални директор Србија Турист. Такође је радио на више пројеката из области туризма и угоститељства, а објавио је велики број стручних радова у стручним економским часописима. Живи са супругом и ради у Нишу, где је власник, заједно са сином и ћерком, предузећа "Ружа-Импекс". Такође, у Сувом Пољу, ради врло успешно на свом имању у Сувом Пољу, где се бави воћарством.

 

 

 

 

Мр СТАНКО ИВКОВИЋ је рођен 22.12.1939. године у Горњем Коњувцу. Завршио је Гимназију у Лесковцу 1957, Вишу економско-комерцијану школу у Нишу 1960, Економски факултет 1963 и последипломске студије о монетарно-кредитним проблемима у Скопљу 1972 г.

Радио у Доњем Коњувцу у задрузи и у општини Бојник, затим у Машинској индустрији Ниш (1963. – 1965. године), био је финансијски директор у ПИК „Тимок“ Зајечар 1965. – 1970. године, финансијски директор у Удруженој дуванској индустрији - УДИ Ниш 1970. – 1974. године, директор филијале СДК Ниш 1974. – 1987. године и секретар СИЗ-а становања Ниш 1987. – 1988.године. Од средине 1988. године до пензионисања живео је и радио у Београду. Био је заменик генералног директора Службе друштвеног књиговодства Србије - СДК (касније Завод за обрачун и плаћања - ЗОП), а по спајању са Народном банком Србије, руководио је Пројектом увођења Централног регистра хартија од вредности у Србији.

Један је од оснивача и први председник Клуба пусторечана у Београду. Пензионисан je 2002. године у Београду, а пензионерске дане проводи у Нишу. Сада је председник Надзорног одбора Клуба пусторечана Ниш.

 

 

 

 

 

 

врати се на почетак