ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ПУСТОРЕЧАНА

Клуб Пусторечана у Нишу

почетна

насеља

наши људи

писма

о нама

привреда

ствараоци

слике

Пуста Река

догађаји

млади

контакт

 

ППуста Река

 

 

ПУСТА РЕКА - PUSTA REKA - Klub Pustorečana, Bojnik, Niš, Leskovac, Beograd,

 

Пуста Река је име реке и области омеђене њеним сливом. Планине Радан, Пасјача и нека брда и ридови су висинске границе,  а долина Јужне Мораве, у близини Дољевца, је низијска граница области коју народ назива Пуста Река. Овај назив сигурно не одговара за земљоописно име плодне и простране равнице, која се преко широких падина прелива у питома брда и горе са много извора воде и живе природе.

 

Име Пуста Река је, највероватније, настало у неком историјском тренутку који је био толико болан, тежак и нем да је "песник" ту слику речне долине видео као Пуста Река. Нажалост, сада, 2006 године, многа села и засеоци су скоро опустели, што даје слику стварности назива Пуста Река.

 

Ова страница на интернету је знак живота и постојаности. Ово је завичајна страница и станица за све Пусторечане, који су рођени или имају порекло у Пустој Реци. На овом месту можете наћи много занимљивих садржаја из свог завичаја. Такође, на овом месту можете поставити и уредити многе Ваше садржаје, који ће оплеменити ову страницу Пусторечана, да нема лик "пуста".

 

 Карта Пусте Реке,    На  овај "линк" можете преузети карту у пуној резолуцији.