ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ПУСТОРЕЧАНА

Клуб Пусторечана у Нишу

почетна насеља наши људи писма
о нама привреда ствараоци слике
Пуста Река догађаји млади контакт

Прослава 2010 г. у ресторану Интернационал

 Вече Пусторечана 19.02.2010 године, ресторан Интернационал

Слике са прославе можете видети овде

 Поздравно писмо:

 Драги Гости, драги Пусторечани и пријатељи  Пусторечана,

Већ дванаест година наше удружење у Нишу, Клуб Пусторечана и пријатеља Пусте Реке, организује, једном  годишње, свечано дружење Пусторечана. Надамо се да ће, као и ранијих година, и ово Вече Пусторечана у Нишу протећи у пријатном дружењу, уз песму, игру и забаву. Пустимо да нас нека успомена врати у Завичај и на тренутак будимо свесни да тамо негде теку реке у којима смо се купали, несвесно чинећи крштење. Реке теку и даље.

 Пре дванест година, професор Милутин Ђорђевић је окупио већу групу Пусторечана овде у Нишу и у другим градовима Србије са циљем стварања Удружења свих Пусторечана који живе ван свог Завичаја. Тако је настао Клуб Пусторечана у Нишу који, на срећу, ради и живи, што потврђује и ово Вече.

 Пошто је овај наш Клуб Пусторечана званично Удружење са Статутом и Управом, то подразумева да неколико нас из Клуба раде и труде се да се традиција одржи и настави, како би сачували име, знање, успомене и понеки корен из Завичаја. Како све тече и све се мења, тако ће и ове године бити одржана редовна изборна Скупштина Клуба Пусторечана, на којој ће бити изабрано ново руководство Клуба. Ово је и прилика да вас позовемо да се у што већем броју одазовете нашем позиву за предстојећу Скупштину која ће се одржати у мају ове године.

 Као и предходних година, надамо се да ће и ове године бити организован једнодневни излет. Обавештења у вези излета или било ког другог питања можете добити од било ког члана из Управе Клуба или преко наше Интернет странице www.pustareka.org.rs , или на фејсбуку прко групе «Клуб Пусторечана, Ниш».

Пријатно вече! 

Клуб Пусторечана, Ниш

Поздравно писмо од Удружења Топличана:

ZAVIČAJNO UDRUŽENJE TOPLIČANA U NIŠU

Niš, 19.02.2010. godine.

  UDRUŽENJU PUSTOREČANA U NIŠU

 

         Dragi prijatelji,

       

        Slučajnost je htela da se iste večeri na dva različita mesta u našem gradu Nišu, okupljaju i druže Pustorečani i Topličani. To je razlog što ne možemo večaras zajedno da delimo radost druženja. Ali nas to ne sprečava da delimo zadovoljstvo prijateljstva i saradnje između naše dve organizacije i nas pojedinačno iz dva kraja južne Srbije.

         U ime Zavičajnog udruženja Topličana u Nišu i svih prisutnih na večeri Topličanau Nišu, želim Vam dobro raspoloženje i lepu zabavu.

                                                                                   Predsednik Udruženja

                                                                                  Prof. Dr. Milorad Božić

  Поздравно писмо Топличанима од Пусторечана:

КЛУБ ПУСТОРЕЧАНА И ПРИЈАТЕЉА ПУСТЕ РЕКЕ, Ниш

Удружењу Топличана у Нишу

Поздравно писмо, 19.02.2010, Ниш


Драги Пријатељи,

Желимо Вам пријатно Вече Топличана у Нишу, са жељом да се традиција завичајних дружења одржи заувек. Чувајући завичајно порекло и успомене на наш завичај, чувамо себе и наше потомке од заборава. Зато, нека ово Ваше Вече  буде СЛАВА Топличана у Нишу.
Стицајем околности, вечерас славимо и ми, Пусторечани. који смо, као и Ви, Топличани, опијени мирисом воде са Радана и Пасјаче.


Клуб Пусторечана, Ниш
Стојан Станојевић, председник